Under april månad har HW4IT färdigställt en ny Industri och fordonsanpassad produkt baserad på en populär plattform, Intel NUC. Tillsammans med en kund har HW4IT tagit fram lösningen för att användas i krävande fordons och industrimiljöer under lång tid utan krav på underhåll.

Den nya fordonsdatorn baseras på ett Intel NUC i5 CPU kort samt en för fordonsmiljö särskilt utvecklad kraftenhet. Ett skall-krav var att inga rörliga delar skulle användas, i praktiken innebär det passiv kylning med tilltagna kylflänsar istället för fläktar samt SSD för lagring.

Fordonsdatorn kan matas med 9 – 36V DC och klarar överspänning, polvändning, transienter och load-dump på inkommande matning utan att datorn påverkas eller tar skada. Aktuell kraftenhet medför också att datorn kan slås på och stängas ner kontrollerat via remotesignal, i praktiken en kabel till tändningslås eller annan brytare.

Datorn har även en Powered USB port på fronten som kan driva 12 tums Pekskärmen Arctic 1210 från HW4IT.
Med enheten följer även ett snabbfäste för att förenkla montage i trånga fordonsinstallationer.

Sammantaget gör det att kunden får en extremt kompakt och tålig fordonsdator med bra prestanda för många års problemfri användning till en konkurrenskraftig prisbild.

Mått & Vikt

Bredd: 120mm

Djup: 130mm

Höjd: 79mm

Vikt: ~1kg